יום רביעי, 23 ביוני 2010
מזל טוב - בשעה טובה עברנו!
בערב כבר קבענו מזוזה, בחוג המשפחה.
הערה: התמונה למעלה אותנטית, אבל לא מה-23 ביוני...
ב-23 ביוני עוד לא היה לנו בית מזוזה יפה וקבענו מזוזת פלסטיק לבנה. אח"כ החלפנו אותה במזוזה שלמעלה.
הובלה
תאריך ההובלה נקבע ליום רביעי, 23 ליוני.
חברת ההובלה אמרה שיתכן ויבואו כבר ב-22 בערב לפרק חלק מהארונות ולהרכיב אותם בבית החדש. יודיעו לנו קודם.
התחלנו את האריזות משהו כמו שבוע לפני. כל יום כמה שעות אל תוך הלילה.
ביום שלישי ה-22 ליוני, החבר'ה מחברת ההובלות הודיעו שהם באים לפרק את הארונות ולהעביר אותם לבית החדש.
אנחנו התכוננו לכך שיכול להיות שזה יקרה. אבל מצד שני בנינו על זה שיש לנו עוד לילה. ובדיוק באותו הזמן סיימנו עם חברת הפוליש. בקיצור - רצנו הביתה להספיק לפנות את מה שנשאר בארונות. אבל חברת ההובלות כבר חיכתה לנו בחניה. בזמן שהמובילים התחילו עם הארונות שכבר פינינו, הסתערנו אנחנו על השאר. הבעיה היתה שקצב הפירוק שלהם של ארון היה גבוה יותר מקצב הוצאת החפצים מהארון שאנחנו פינינו באותו הזמן...
בכל מקרה, הספקנו לפנות להם את כל הארונות וגם לשלוח איתם באותו ערב: מכונת כביסה ומייבש כביסה, מגירות ועוד כל מיני חפצים שלא צריכים בלילה הקרוב.
ככה זה נראה בפירוק:
הספה שלנו ומדגם ארגזים בביתנו החדש:
יום שלישי, 22 ביוני 2010
חברת ניקיון
מדובר בחבורה של ליצנים. אמנם עובדים קשה ומקרצפים, אבל בעיקר מבלבלים בשכל ולוקחים הרבה כסף.
מה שכן, התחלנו עם בית מטונף וסיימנו עם בית ראוי למגורים. וזה מה שחשוב.
(התמונות שלמעלה הן תמונות של ה-"לפני").
כולם מזהירים מחברות ניקיון שמשתמשות בחומרים חזקים שעושים נזק למתכת, לשיש וכו'. אז קיבלתי המלצה על חברת ניקיון. והשבעתי אותם שלא ישתמשו בחומצות. וכמו כל חברת ניקיון טובה, כשנפגשתי איתם הם הבטיחו באמא שלהם שהם לא משתמשים בחומצות. חס ושלום.
אבל אחרי שאמרתי להם להתראות, וחזרתי במפתיע. מצאתי את החומרים הבאים שפתאום צצו:
בקיצור, ההרפתקה איתם לא היתה מלבבת. מראש דובר על כך שיידרשו שלושה ימי עבודה לבית. הם ניסו להתחפף אחרי יומיים ולקבל את הכסף. כשהבינו שמבחינתי יש עוד עבודה הם באו בחוסר חשק גדול ליום השלישי אבל בסוף עשו את העבודה.
וגם עשו קצת נזקים לחומרים מתכתיים באמבטיות. לא הצלחתי למנוע מהם לגמרי להשתמש בחומצה. למזלי הנגר החליף לי כמה ידיות בארונות אמבטיה שקיבלו כתמי חומצה בלי לעשות עניין.
מכל הסאגה, בסופו של דבר, מבית מטונף, מלא בכתמי צבע על הרצפה, שאריות רובה, טינופת באמבטיות ובביובים - קיבלנו בית מוכן למגורים.
העניין הוא שצריך עכשיו להזדרז ולסיים את האריזה.
יום שישי, 18 ביוני 2010
יום שלישי, 8 ביוני 2010
קולט אדים
ככה הוא נראה:
הקולט יכול לעבוד בשני מצבים - הוצאת אוויר אל מחוץ לבית או מיחזור אוויר למטבח. אנחנו העדפנו להוציא את האוויר החוצה, ולכן נדרש צינור אוויר שיצא החוצה דרך הקיר. במקרה שלנו צינור האוויר יוצא החוצה דרך המחסן שנמצא אצלנו מאחורי המטבח ואמור להוציא את האוויר החוצה דרך תריס רפרפת (התריס עוד לא הותקן, כרגע מחוץ לבית יש פשוט פתח עגול של הצינור ללא סגירה בתריס עדיין).
בשום מקום לא מצאתי הנחיות או הוראות התקנה לגבי מיקום נקודת החשמל ופתח יציאת האוויר של הקולט. אז הנה הנחיות שגיבשתי לאחר מעשה, למיקום נקודת החשמל ופתח יציאת האוויר. ההנחיות הללו טובות רק לדגם הספציפי המדובר, אבל כנראה שהן נכונות פחות או יותר באופן כללי, לפחות כנקודת פתיחה ללימוד הנושא.
- החלק התחתון של הקולט אמור להיות בגובה של 65-80 ס"מ מגובה הכיריים. ההמלצה שלי היא להגביה את הקולט - לגובה של 75-80 ס"מ, אחרת הוא נמוך מידי, פחות אלגנטי ופחות נוח לבישול עבור אנשים גבוהים - פסיכולוגית נותן תחושה של צפיפות באיזור הכיריים. גובה 75-80 מעל הכיריים נותן תחושת מרחב טובה יותר. החיסרון של גובה רב יותר הוא כמובן אפקטיביות פחותה של פעולת השאיבה של הקולט - אבל בגלל זה אנחנו מקפידים לא לעבור את 80 הס"מ המותרים לפי הוראות היצרן.
- גוף הקולט, הכולל את המנוע והמסננים, מחובר לקיר. מעליו ישנה ארובה טלסקופית שאת גובהה ניתן לכוונן והיא מסתירה את נקודת החשמל ואת פתח האוויר היוצא, שחייבים להיות מעל גוף הקולט. במקרה של הקולט שלנו גובה גוף הקולט הוא 50 ס"מ. רצוי לקחת הפרש של 5 ס"מ מירווח נוסף - לכן יש למקם את פתח יציאת האוויר ונקודת החשמל 55 ס"מ מעל גובה תחתית הקולט.
- תבדקו באיזה צד של הקולט נמצא תקע החשמל ומקמו את השקע באותו הצד. חבל למקם את השקע בצד השני ולהעביר כבל חשמל סביב פתח האוויר היוצא. אל תרחיקו את נקודת החשמל מחוץ לגבולות הארובה, אחרת לא ניתן יהיה להסתיר אותה.
- וודאו שנקודת החשמל ופתח האוויר היוצא לא גבוהים יותר מהגובה המקסימלי של הארובה המתכווננת, אחרת הארובה לא תסתיר אותם.
- גודל פתח יציאת האוויר צריך להתאים לפתח יציאת האוויר של הקולט. פתח יציאת האוויר שמתאים לכרומקס HGC-1000 האמור הינו 6 צול - יש לבדוק כל דגם לגופו. במידה והצינור שבוצע בקיר קטן יותר (במקרה שלנו הוכן פתח צינור של 4 צול) יהיה צורך לחבר בין פתח יציאת האוויר של הקולט לבין פתח יציאת האוויר בקיר - באמצעות זווית 6 צול ל-4 צול, או באמצעות צינור 6 צול ל-4 ואז זווית 4.
- חשוב מאוד: יש להקפיד ששיפוע צינור האוויר יהיה בירידה כלפי חוץ כדי למנוע חזרה של עיבוי נוזלים או נזילת מי גשם.
נקודה חשובה נוספת: עם הקולט מסופקים 2 ברגי ג'מבו (עם דיבלים ממתכת) לתלייה על הקיר. קיים חשש שהם לא מספיקים עבור משקל הקולט. מדובר במשקל כבד ובמנוע שגורם לתזוזות קלות מאוד של הקולט במהלך הזמן ולהתרופפות ההברגה לקיר. אם חשקה נפשכם בשקט נפשי לאורך שנים, הפתרון הנכון ביותר הוא לתלות את הקולט בברגים שיעברו עד הצד השני של הקיר ויהודקו באומים בשני הצדדים. חבל לחפף בעניין הזה. אל תגידו לא ידענו, או - אם זה מה שהיצרן מספק סימן שזה בסדר - אני ראיתי כבר קולט אדים שצנח לו אחרי עשר שנות פעילות (לא הכרומקס אייץ' ג'י סי המדובר, משהו מלפני עשר שנים...).
לצפיה בתרשים שלמטה ברזולוציה גבוהה יותר ליחצו עליו.
יום חמישי, 3 ביוני 2010
דברים שנשאר לעשות
אז מה נשאר:
האינסטלטור צריך לסיים.
(מה חסר בתמונה למטה?)
(ומה חסר בתמונה הזו?)
(ובזו?)
אנשי הדלתות שהביא הקבלן צריכים להשלים את ההתקנות.
וגם לתקן חלק מהדלתות שהותקנו לא טוב או לא יפה.
(הקבלן הסכים איתי שחלק מההתקנות של דלתות הפנים - שבוצעו ע"י המתקין שהוא הביא - פשוט מגעילות. למשל זו שלמטה). מסקנה חשובה: מתקין דלתות צריך לקחת מחברת הדלתות!!!
וגם, חסר מרזב בגג מאחור.
וואו, כמה זמן אני מזכיר לקבלן שהוא צריך להשלים את המרזב...
בינתיים הקבלן הביא גם דודי שמש, שמחכים בתוך הבית להתקנה...
נקווה שהדודים יותקנו עוד השבוע או תחילת שבוע הבא...
האינסטלטור אמר שיגיע ביום ראשון הקרוב לסיים את העבודות בתוך הבית ולהתחיל את קווי המים וברזי הגינה בחצר + הגבהת פתחי בריכות ביוב לגובה מילוי הקרקע בחצר.
יש עוד המון דברים קטנים. מצד אחד רואים התקדמות, מצד שני לא רואים את הסוף, והקבלן לא עובד כל יום (השבוע לא באו לעבוד ביום שלישי "בגלל הבלאגן עם המשט של הספינות לעזה" - מה הקשר לבנייה אני לא מבין...).