יום רביעי, 29 באפריל 2009

יום עצמאות שמח!

29.04.2009

יום עצמאות שמח!

זכינו היום לביקור חשוב של מר חתול מפקח באתר.



חגורות ליציקה מעל החלונות כבר מוכנים:








ובקיר החיצוני של הפרגולה ניתן לראות את היציקה:



יום שלישי, 28 באפריל 2009

יוצקים עמודים וגדר אחורית

28.04.2009

התחלנו את היום עם גדר ומספר עמודים חשובים מוכנים ליציקה.





יום של יציקות:




















וסיימנו את היום עם גדר יצוקה. צריך כמובן להמתין לבטון שיתייבש.



יום שני, 27 באפריל 2009

רואים כבר חלונות, וגם הכנה לגדר אחורית

27.04.2009

אפשר כבר להתחיל ולראות צורה של חלונות כמעט:



וגם של דלתות, כמו הדלת הצדדית שלמטה.



יוסיף ואיסמעיל ממשיכים לעבוד על הטפסנות לקראת היציקה של העמודים ביציאה מהסלון אל הפרגולה. מדובר בשני עמודים מסיביים משני צידי היציאה (למטה רואים צד אחד) שעליהם יושבת הפרגולה.



בשטח, נדרש לעדכן תוכניות בהתאם לתיקונים והתאמות. כמה שהתוכניות יהיו מדוייקות תמיד יידרש לתקן דברים אם בגלל טעויות קטנות או בגלל אילוצים בשטח. לצורך כך אורלי ועבד עוברים על החלונות ומשווים מול התוכניות.

















וגם אפשר כבר לראות הכנה לקראת יציקת הגדר האחורית.




טפסנות הגדר כוללת רשת ברזל מכל צד וכן 4 ברזלי 12 כקורה תחתונה (2 תחתון, 2 עליון) + 4 ברזלי 12 כקורה עליונה לגדר (שוב, 2 תחתון, 2 עליון), וכמובן הנחת קלקרים מתחת, כך שיציקת הגדר תישען על הכלונסאות ולא על האדמה.



כך זה נראית הגדר מבפנים, לפני היציקה ולפני סגירה מלאה בעצים של צידה השני, בצילום מעל כלונס. מצידי הכלונס ניתן לראות את הקלקרים.


מחר ככל הנראה צפויה יציקה של הגדר ושל העמודים הנוספים.



שטראבות

ישנן מספר שיטות כיצד להצמיד את הבלוקים לעמודים:

  1. פשוט להצמיד את הבלוק לעמוד, החרכים הקטנים שבין העמוד לבלוקים ייסגרו בשלב הטיח. -- זוהי שיטה לא טובה, הבלוקים לא קשורים לעמודים ויווצרו סדקים וחרכים נוספים בעתיד.
  2. לבנות את הבלוקים ורק אח"כ לצקת עמודים כאשר הבלוקים כבר מוכנים - זוהי שיטה טובה, ובלבד שכל עמוד נוצק במכה אחת או לכל היותר בפעמיים ולא טיפין-טיפין ככל שמתקדם גובה הקיר, כמו כן העמוד צריך להיות בנוי מבטון מוכן ולא מבטון שמיוצר בשטח והחוזק שלו איננו עובר בקרה.
  3. ניתן לצקת את העמודים ואז ליצור קירות בלוקים במרחק קטן מהעמודים ואח"כ לקשור בברזל בין העמוד לבלוקים ולצקת חגורת בטון (שטראבה) בין העמוד לבלוק, כך שהעמוד נקשר טוב לבלוק. ניתן בשיטה זו ליצוק את השטראבה במספר פעמים וכן בבטון שמעורבב בשטח, זאת מכיון שבניגוד לעמוד השטראבה איננה חלק מהקונסטרוקציה של הבית ואין לה חשיבות מבחינת עומס נשיאה אלא רק מבחינת החיבור בין הבלוקים לעמוד.

בבניה שלנו נעשה שימוש בשיטת השטראבות. כך זה נראה בשלב היציקה:




וכך זה נראה לאחר היציקה. בשטראבה שלמטה נעשה שימוש גם לצורך החזקה של צינור ניקוז.


יום שישי, 24 באפריל 2009

בלוקים

כשמתחילים לבנות קירות פנים וחוץ זורמים לשטח בלוקים. הרבה בלוקים.




תיעוד קצר של סוגי הבלוקים במשחק.

למטה מופיע בלוק פומיס 8 חורים. זהו בלוק עם מקדם בידוד יחסית טוב, אבל יש טובים ממנו. פומיס זהו שמו של החומר ממנו עשוי הבלוק, מדובר באגרגט שבפני עצמו יש לו תכונות בידודיות טובות יותר מאשר לבלוק בטון פשוט (מה שנקרא "בלוק שחור"). ישנן מספר חברות שמייצרות בלוק פומיס. וישנם גם מספר סוגים של בלוקי פומיס, שמתאפיינים במספר החורים בבלוק. ככל שיש יותר חורים הבלוק מבודד טוב יותר.




זהו בלוק לבניה של תקרת צלעות, הוא לא משמש לקירות.




זהו בלוק פומיס "זהב" או פומיס "יהלום" (תלוי מאיזה חברה קונים אותו). אפשר לראות שיש לו די הרבה חורים. משהו כמו 18 או 20 חורים. מה שמשפר את יכולת הבידוד שלו. ישנה מחלוקת בין המומחים מה עדיף פומיס או איטונג, לא נפרט כאן את השיקולים והטיעונים של שני המחנות. אבל בכל מקרה פומיס זהב נחשב לרולס-רויס של הבלוקים ומחירו בהתאם (בערך פי 3 לבלוק בהשוואה לבלוק שחור ארבעה חורים פשוט. אבל, מדובר בחלק קטן, אפילו זניח, מכלל ההוצאות על הבית).

סבון הכלים המונח על הבלוקים משמש לצורך שטיפת הבלוקים לפני שמניחים אותם לצורך קבלת משטח אחיד וחלק. (טוב, ברור שזו בדיחה, סתם מונח שם סבון כלים, כנראה הפועלים שטפו את כלי ארוחת הצהריים שלהם או משהו כזה).



זהו בלוק ארבעה חורים רגיל, בעובי 20 ס"מ (יענו, בלוק שחור). בבניה שלנו הוא משמש לקירות פנים בלבד. יש כאלו שמשתמשים בו כבלוק לקירות חוץ, הדבר כמובן אפשרי ומוזיל במקצת עלויות, אך משיג בידוד נחות יותר לבית. בקירות פנים הבידוד הטרמי איננו בעל חשיבות.



וכאן למטה ניתן לראות שורות של בלוק 10 ס"מ עם שלושה חורים, שמיועד לצורך קירות פנים דקים.



יום חמישי, 23 באפריל 2009

יש התחלה של קירות - חוגגים את ההתקדמות

23.04.2009

בשעה טובה יש התחלה של קירות חוץ בקומה הראשונה:



לרגל ההתקדמות היפה עשינו סעודה ביחד עם הפועלים. למטה אפשר לראות את סובחי ואיסמעיל מעיינים בצילומי התמונות של השלבים הקודמים.




וכאן, למטה, אפשר לראות את מוגרבי, הקבלן רב הפעלים, בפוזיציה הקבועה - מדבר בטלפון.



ואחרי הסעודה נחים:

יום שלישי, 21 באפריל 2009

אפשר לדרוך על תקרת המרתף

21.04.2009

היציקה של תקרת המרתף יבשה וניתן לדרוך. במילים אחרות, יש כבר מרתף ממש, עם גג. ובנוסף, יש גם עמודים לצורך התקרה של הקומה הראשונה.



כאן ניתן לראות את עובי תקרת המרתף:




וזו הירידה אל המרתף:




וכאן אנחנו בתוך המרתף:




ואלו העמודים שנוצקו, לאחר שהופשטו מהעצים שהקיפו אותם:




יום שני, 20 באפריל 2009

יציקת תקרת מרתף ועמודים לקומה ראשונה

20.04.2009

היום יצקו את תקרת המרתף.




למטה ניתן לראות את הקיר שליד המדרגות היורדות אל המרתף:




לאחר שהעמודים נוצקו ובעוד הבטון רך, תוקעים קוצים לתוך העמודים שישמשו בהמשך לחיבור לבלוקים בשיטת השטראבות שבה קושרים את הבלוקים לעמוד באמצעות הקוצים ואח"כ מבצעים יציקה נוספת בין הבלוקים לעמוד.